20/06/2023

de ABR-verzekering

We dromen ’s nachts graag van grondplannen en kleurenwaaiers voor het Sundae Huis 2.0 in Kortrijk, maar we liggen liever niet wakker van de risico’s die een verbouwing met zich meebrengen. Om zeker te zijn dat we op onze beide oren kunnen slapen voor ons renovatieproject, sloten we een ABR-verzekering af bij Sundae Friend Verhelst Financieel Advies. Een wat? Van ABR had je vast nog niet van gehoord, maar is wel een must have.
 

Wij leggen het uit!

 

First things first: wat is een ABR-verzekering?

Een ABR-verzekering (Alle Bouwplaatsrisico’s) wordt ook werfverzekering genoemd en kan je het best vergelijken met een omnium voor je verbouw- of renovatieproject. Deze polis wordt afgesloten door de bouwheer en dekt de schade aan de werf, de werken en de materialen die zich tijdens het bouwproces voordoen.

 

En of de schade nu veroorzaakt is door de loodgieter, de elektricien of door onszelf: de ABR-verzekering verleent een tussenkomst, ongeacht wie aan de basis van de schade ligt. Doordat er niet wordt gezocht naar een aansprakelijke, zijn er dus ook geen verzekeringsdiscussies en bijhorende vertragingen.

 

Hoewel het geen verplichting is, was dit voor ons meteen een belangrijke reden om een ABR-verzekering te nemen!

 

 

Wat dekt een ABR-verzekering? 

 

Dit is een stukje afhankelijk van verzekeraar tot verzekeraar, maar algemeen kan je stellen dat een ABR-verzekering alle bouwgerelateerde risico’s tijdens het bouwproces dekt die niet onder de gewone brand- of familiale verzekering vallen. Omdat wij heel graag van een goede nachtrust genieten, raadde Verhelst Financieel Advies ons voor het Sundae Huis 2.0 een uitgebreide polis aan:

 

Inhoud van onze polis
 

Zaakschade:

  • De stoffelijke schade aan de bouwwerken, met automatische dekking tot 110% van de werfwaarde in geval van verhoging van de waarde tijdens de bouw
  • Werfdiefstallen
  • Schade aan de bestaande materialen (belangrijk bij renovatie!) 
  • Eigen gebrek van de materialen
  • Uitgebreide onderhoudstermijn voor schade die volgt uit een feit tijdens de bouwtermijn op de bouwplaats
 

Burgerrechtelijke aansprakelijkheid 

  • Ten opzichte van derden, gekruiste aansprakelijkheid inbegrepen
  • Burenhinder, schade aan kabels en leidingen

Rechtsbijstand:

  • bemiddeling

 

Zoals bij elke verzekering geldt er op elk onderdeel van deze ABR-polis een franchise, ofwel een bedrag dat we zelf moeten betalen in geval van schade. Maar let’s hope not, natuurlijk ;-)

 

Wij kijken alvast uit naar een verbouwproces zonder kleerscheuren, en zijn gerust dat we bij eventuele problemen hoe dan ook kunnen rekenen op onze ABR-verzekering.

 

BEKIJK ONZE VIDEO!

Deel dit nieuwsbericht: